IĞDIR / MERKEZ - Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ATATÜRK MAHALLESİ KARADAĞ SOKAK NO6 MERKEZ/IĞDIR
Vizyon
Atatürk İlkelerine, insan hakları ve laik demokratik Cumhuriyetin milli, kültürel, sosyal, etik değerlerine bağlı, anayasal düzene inanan, bilimsel düşünceyi kendi ve toplumsal yaşamın vazgeçilmez unsuru olarak algılayan; çağdaş eğitimin gereği olan akılcı, milli, ekonomik, kültürel bilince sahip, sorgulayan, eleştiren, yapıcı, üretici, sorumluluk alan, ülkesinin eğitim ilke ve hedeflerini mikro ve makro düzeyde bilen ve bu hedeflere yönelirken değişen ve yenileşen, her türlü ilişkiye kolay uyum sağlayan, ana dili Türkçe’yi en üst düzeyde kullanabilen, çağdaş eğitimin gereği olan teknoloji ürünlerini etkin olarak kullanabilen, ülke içi sorunlar yanında dünyanın genel sorunlarına ilgi duyan, donanımı bir uzmanlık alanı ile sınırlı olmayan, müzik, spor, sanat ve estetik duyguları zengin, orta öğretimde yüksek verimle başarılı olmuş ve yüksek öğretimi hedeflemiş, üretim hayatının her aşamasında görev alabilecek meslek elemanları yetiştirmektir.
Misyon
Kız Teknik ve Meslek Liselerini tercih eden çalışkan ve yetenekli öğrencilerin özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip, tüm potansiyelini kullanmalarına fırsat tanıyarak, meslek elemanı yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına yönlendirip başarılı olmalarını sağlamaktır. Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen amaçlar doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılaplarına yürekten bağlı, ülkemizin yetişmiş meslek elemanı ihtiyacını çağımızın bütün imkanlarını kullanarak karşılayabilen gençler yetiştirmektir.
07:30- 15:55
ATATÜRK MAHALLESİ KARADAĞ SOKAK NO:6 IĞDIR MERKEZ